Top

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΦΩΣΗ ? ΠΟΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΦΩΣΗΣ ?

Η κύφωση είναι η υπερβολική ανάπτυξη του θωρακικού κυρτώματος της σπονδυλικής στήλης. Οπτικά μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το πάνω μέρος του σώματος ,η ωμική ζώνη, παρουσιάζει μια κλίση προς τα εμπρός.

Η αλλαγές που δέχεται το σώμα μας με την κύφωση είναι καταρχήν η βράχυνση των πρόσθιων μυών του κορμού μας. Δηλαδή προκαλείται μείωση στο εύρος της κίνησης στους θωρακικούς μύες , τον πρόσθιο δελτοειδή ,στην άνω μοίρα του τραπεζοειδή και στον ρομβοειδή .

Παράλληλα σε διάταση βρίσκονται οι αντιβαρυτικοί μύες του κορμού μας. Δηλαδή υπάρχει ατροφία στους έξω στροφείς μύες (ελάσσων στρογγύλος, υπακάνθιος και οπίσθιος δελτοειδής) ,στη μεσαία και κάτω μοίρα του τραπεζοειδή και στον ρομβοειδή.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να βελτιώσουμε την κύφωση, καταρχήν θα πρέπει να βελτιώσουμε την στάση του σώματος μας ,στην καθημερινότητα μας .Να προσπαθούμε να καθόμαστε σωστά και να στεκόμαστε σωστά, είτε είναι στην δουλειά μας ,είτε στο σπίτι μας ,αλλά και σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνουμε.

Παράλληλα μπορούμε να κάνουμε και κάποιες ασκήσεις για τη βελτίωσή της .Δηλαδή κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης του πάνω μέρους της πλάτης ,όπως έλξεις με λάστιχο με ανοιχτή λαβή  ,σκυφτές εκτάσεις αλτήρων για την οπίσθια μοίρα του δελτοειδή και άλλες.

Παράλληλα με αυτές τις ασκήσεις ενδυνάμωσης ,πρέπει να κάνουμε και κάποιες  ασκήσεις διάτασης ,για τους μύες που βρίσκονται σε βράχυνση ,δηλαδή διάταση των θωρακικών μυών και των μυών της πρόσθιας μοίρας του ώμου .

Κάνοντας όλα τα παραπάνω και με τη σωστή καθοδήγηση και παρακολούθηση κάποιου ειδικού ,μπορείτε να έχετε μεγάλη βελτίωση στην ορθοσωμία σας και με τη κύφωση σας και βεβαίως μια καλύτερη ζωή.

 

ΝΙΚΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια
Προσθέστε σχόλιο
Όνομα*
Email*
Ιστοσελίδα